Erve Broam

Uitgelicht

Onze droge koeien zijn weer naar buiten!

Onze droge koeien zijn weer naar buiten!

Kijk ze eens genieten. Springend en loeiend de wei in, een potje vechten met elkaar, beetje gras proeven maar vooral #genieten

En al heel snel is de rust wedergekeerd. Heerlijk grazend gaan ze door de wei. Soms even over de schouder kijken of het beste vriendinnetje nog in de buurt is #bijelkaarblijven En hoor die vogels eens fluiten. Smakkend en grazend gaan de koeien ieder stukje gras langs. Heb je die lange tong al eens bestudeerd? Echt #genieten. Hier kun je toch urenlang naar kijken....

We hebben ze in alle vormen, kleuren en maten. Zwart-bont en rood-bont. Vol en rond en wat slanker en ranker. En....mocht je nu in de toekomst komen overnachten in onze vakantiewoning dan kun je vanachter de ramen onze droge koeien buiten zien staan grazen.

We hebben nog veel meer filmpjes en foto's gemaakt....( https://www.facebook.com/erve.broam/ )

#weideseizoen2020 #koeiendans #boerderij #coronacrisis Erve Broam FrieslandCampina LTO Noord, regio Oost #koeien #COVIDー19 #blijfthuis #Ootmarsum VVV Ootmarsum-Dinkelland

Deel dit bericht:

#Troost

#Troost

Op de boerderij gaat het leven gewoon door.
Deze week werden we verblijd met de geboorte van een kalf.
In deze ontzettend moeilijke crisistijd is het nodig om extra te genieten van de 'kleine' en alledaagse dingen.

#StayAtHomeAndStaySafe #berenjacht #coronavirusnetherlands #blijfthuis

Deel dit bericht:

Op vakantie op de boerderij

Op vakantie op de boerderij

In een ruim vakantiehuis waar er plek 'zat' is voor de gehele familie?

✅Relaxen met hottub en sauna
✅Plek voor de kinderen om te spelen en te springen
✅Ruimte en heel veel rust
https://ervebroam.nl/reserveren

En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke slaapkamers, de rondleiding door de koeienstal (met boer Leo of boerin Kristel) en de vele leuke uitjes in Twente.

#boeken #vakantiewoning #vakantie #natuurhuisje Erfgoed Logies Natuurhuisje Visit Twente #midweek #weekend #zomer #zomervakantie #Overijssel VisitOost

Deel dit bericht:

Vergaderen op de boerderij?

Vergaderen op de boerderij?

En of dat kan!
In de stal tussen de koeien, binnen in ons melkcafé, op de ruime vergaderzolder of buiten onder de oude eikenbomen. Het is altijd effectief vergaderen op Erve Broam.

De vergaderruimte in landelijke stijl is natuurlijk voorzien van beamer, scherm, wifi en flipover.

Tussendoor knuffelen met de koeien, Joep ( onze hond ) of zelf een lesje handmelken. Leuke afwisseling toch?
Natuurlijk met een smaakvolle lunch.

Direct boeken? 06 303 91 343
https://ervebroam.nl/zakelijk

Deel dit bericht:

Vernieuwde bovenverdieping

Vernieuwde bovenverdieping

Het is klaar! En in gebruik. Heel erg trots zijn we op onze nieuwe bovenverdieping. Met prachtig werk van Evert Groothuis van Groothuis Schilderwerken en Kitmontage en Aannemingsbedrijf Heerink c.v. Nieuwbouw , Verbouw, Renovatie !

Dit is het resultaat van de ene kamer. Dat wordt flink genieten voor de gasten. Heerlijk slapen in de gemoderniseerde kamer met een fris behangetje, mooie vloeren en gerestyled met nieuw beddengoed op de nieuwe boxspring bedden.

Wat vind je ervan?

P.s. vanaf januari 2020 kun je overnachten in de vakantieboerderij met de geheel gerenoveerde bovenverdieping. https://ervebroam.nl/reserveren

Deel dit bericht:

Verhalen om het kampvuur

Verhalen om het kampvuur

Met Jan Bornebroek

Boerenmagie' is volgens Jan Bornebroek nog overal zichtbaar! U ziet het terug in gevel -en stiepeltekens, stalramen en muurankers. Zelfs planten hadden een magische waarde. 'Het gaat over hoe onze voorouders omgingen met hun omgeving. En hoe ze zich wisten te weren tegen het grote onheil.' Jan Bornebroek is schrijver en historicus en kent ze allemaal, als 'boerenmagicus'.

Ook zin in een avondje rond een vuurtje met de mooiste verhalen? Laat je een avondje verleiden tot de meest bijzondere mythes, sagen en vertellingen over Agelo en omstreken.
https://ervebroam.nl/activiteiten/beleef-en-doe

Deel dit bericht:

Als de kinderen spelen zijn ze zoet!

Als de kinderen spelen zijn ze zoet!

Terwijl de kids over of door het konijnenhol klimmen, de trampoline onveilig maken of met de kabelbaan een ritje maken, kun jij heerlijk genieten onder de overkapping.

- Kopje koffie, krantje en zicht op de kinderen en het onwijs geweldige prachtige uitzicht.
- En van die 'hippe' stoeltjes zijn er ook mini-exemplaren voor de kinderen. Hoe leuk is dat?

Er zijn nog een aantal plekken vrij in januari, februari en maart 2020. Boek nu! https://ervebroam.nl/reserveren

#levenopeenboerderij #familie #overnachten #boerderij #weekend

Deel dit bericht:

'Met de koeien aan tafel…’

'Met de koeien aan tafel…’

Het moest een soort van ‘Walking Diner’ worden maar dan anders. Mooi om te testen op de enthousiaste damesgroep uit Albergen. Na eerst van het aardappelpreisoepje in het melkcafé te hebben genoten nam Boer Leo de groep oud-hofdames mee op een rondleiding door de koeienstal.
Daar konden de dames aanschuiven voor het hoofdgerecht. Kok en kookgek Anouk Van de Graaf van Chefs Tafel had haar uiterste best gedaan om de gasten te verrassen en natuurlijk was dit weer gelukt.
Het nagerecht werd in de ruimte boven de melkrobot genuttigd. Zo hadden de dames een prachtig uitzicht over de stal. Daarna werd er na geborreld in het melkcafé.
Meer weten? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht:

Zelf het 'boerenleven' ervaren?

Zelf het 'boerenleven' ervaren?

Dat kan!

Boer Leo vertelt graag over zijn passie en maakt iedereen enthousiast. Vol trots vertelt hij over het boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie zit.
De rondleiding gaat ook langs de melkrobots. Je kijkt je ogen uit! Onze melkrobots melken de koeien. De kalfjes knuffelen, de koeien aaien, en alles te weten komen over de boerderij?

https://ervebroam.nl/melkveebedrijf

Deel dit bericht:

Klassieke muziek op (buiten)locatie

Klassieke muziek op (buiten)locatie

Klassieke muziek op (buiten)locatie In de zomer van 2018 hadden we Daniel Rowland te gast. De gasten kwamen met een mooie fietstocht langs 3 bijzondere plekjes (o.a. Erve Broam) om te genieten van de musici tijdens het bijzondere Stift International Music Festival. Dankzij het mooie zomerweer speelden de musici op het boerenerf direct onder de eeuwenoude eikenbomen. De gasten genoten volop. Een unieke plek met een bijzondere klank ( de koeien loeiden soms vrolijk mee). Meer weten over onze diverse mogelijkheden? App of bel 06 - 3039 1343.

Deel dit bericht:

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een WhatsApp bericht
naar Kristel Scholten Linde
Via: 06 30391343