Erve Broam
In de omgeving

Ontdek de omgeving

Van rustig platteland tot bruisende steden

In Noordoost-Twente verveelt u zich nooit. Of u nu sportief bent, liefhebber van kunst of cultuur, wilt genieten van lokaal geproduceerd eten of juist heerlijk wilt winkelen, in de omgeving van Erve Broam is genoeg te doen. Het complete aanbod leest u op de website van Ootmarsum- Dinkelland, wij geven alvast inspiratie voor lekker eten & drinken, kunst & cultuur en zien & doen
Noordoost-Twente zit vol variatie

Lekker eten en drinken

1. Watermolen Bels | Pannenkoeken en meer..
Watermolen Bels ligt verscholen in het coulisselandschap in het dal van de Mosbeek. Heerlijke pannenkoeken, smakelijke á la carte-gerechten of (in de winter) een ‘stamppot’. 

2. Restaurant Fox | ‘Stoere’ streekproducten
In het weekend is het heerlijk vertoeven bij Fox in Noord-Deurningen. Diverse ‘stoere’ hapjes van streekproducenten uit Twente. 

3. Erfgoed Bossem | Twentse table d’hôte
Iedere zaterdagavond om ‘een uur of zeven’ puur eten van Twentse grond, van Bossems eigen brandrode runderen. Een culinair rondreisje door Twente in 4-gangen.

4. Ribhouse Texas | Wild West
Welkom cowboys en cowgirls! 
Het is altijd een feest om de eten bij Ribhouse Texas. Op de menukaart: ‘For Steaks & Ribs, the big Texan, Fried potatoes en cowgirls favorite’.  

5. Rondje Culinair of Natuurlijk Proeven | via de VVV
Wandelend door het stadje Ootmarsum de lekkerste restaurants ontdekken en ondertussen van alles te weten komen over de ontstaansgeschiedenis van Ootmarsum. Of fietsend langs de mooiste plekjes, met koffie, lunch en traphap bij de deelnemende restaurants.

6. Droste’s | Proef Twente
Droste’s restaurant is een verrassing op het platteland. Door de open keuken krijgt u het gevoel dat u in een mondaine brasserie zit, maar dan op het platteland. Heerlijk eten met de beste Twentse streekproducten.

Kunst en cultuur

1. Kunststad | Galerieën, Musea & meer
Het stadje Ootmarsum, met haar bijzondere authentieke straatjes, de diverse galerieën (van glasblazerij tot moderne schilderkunst: een lust voor het oog), het Openluchtmuseum Ootmarsum en het Educatorium!

2. Landgoed Singraven | Cultuurhistorie & rust
In een draaiing van het slingerende riviertje de Dinkel is het Landgoed Singraven in 1381 ontstaan. In het huis is een enorme kunst- en antiekcollectie te bezichtigen. Wandel door het bijbehorende park en bezoek de Watermolen Singraven en de leuke landgoedwinkel met pure streekproducten.

3. Museum Natura docet Wonderryck Twente | Modern Natuurmuseum
Een museum voor jong en oud over het Twentse landschap en dierenrijk. Beleef het landschap door de ogen van een kikker of een torenvalk en verwonder u in de Wonderkamers over het mammoetskelet of het kalf met twee koppen.
 
 

4. Kijkje over de grens | Bezoek een grote Duitse stad 
In Nordhorn is van alles te beleven. Bezoek de dierentuin (met grote speeltuin), stap op een waterfiets op de Vechtesee, vaar met een rondvaarboot over de grachten of ga winkelen in de gezellige winkelstraat van Nordhorn. 
 

5. Natuurgebied het Springendal | Hezingen
Ieder seizoen een genot! In augustus staat 
‘de Paardenslenkte’, een zeer uitgestrekt heidegebied in bloei. In de lente en zomer op de fiets of wandelen; genieten van het afwisselende glooiende landschap. Terwijl in de winter het weidse uitzicht, de bomen en struiken kunnen zorgen voor een ultiem geluksgevoel.

Zien en doen

1. Avatarz |Klimparadijs
Direct aan het rand van het recreatiepark Het Hulsbeek ligt een klimpark waar u heerlijk kunt klimmen en klauteren. Voor kleine en grote ‘klimapen’ zijn er diverse parcoursen. 

2. Golfbaan | bij Kaps
Zin in een potje golf? Op Recreatiepark ’n Kaps in Tubbergen kunt u ‘echt’ golfen! Zelfs kinderen vanaf 8 jaar kunnen meedoen. De professionele 9-holes golfbaan is voor iedereen, dus een golfvaardigheidsbewijs is niet nodig. 

3. Erve Kuiper| Speel, Proef en Ontdek
Een ijsboerderij, waar u ook een kijkje in de stal kunt nemen bij de Jerseykoeien, terwijl de kinderen spelen of één van de kipjes gaan aaien. Bekijk ook het Museum Hennie Kuiper Native, over dé fietsheld van de jaren ’80.

4. Actief Twente | Fiets, Solex, Scooter en Kano
Heerlijk met de elektrische fiets, scooter of solex snorren door Twente. Of ga erop uit op een tandem, bakfiets of een familiefiets! In de zomer kunt u met de kano via de Vechtesee, eens op een andere manier de omgeving van Twente ontdekken.

5. Sterrenwacht | het donkerste plekje
Wist u dat in Twente het donkerste plekje van Nederland is? Wanneer u het planetarium van Cosmos Sterrenwacht binnenkomt en plaatsneemt in de luxe fauteuil, lijkt het net alsof u droomt! De mooiste sterren zijn te zien en u leert de leukste sterrenfeitjes.

 

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een WhatsApp bericht
naar Kristel Scholten Linde
Via: 06 30391343