Erve Broam

Uitgelicht

Vernieuwde bovenverdieping

Vernieuwde bovenverdieping

Het is klaar! En in gebruik. Heel erg trots zijn we op onze nieuwe bovenverdieping. Met prachtig werk van Evert Groothuis van Groothuis Schilderwerken en Kitmontage en Aannemingsbedrijf Heerink c.v. Nieuwbouw , Verbouw, Renovatie !

Dit is het resultaat van de ene kamer. Dat wordt flink genieten voor de gasten. Heerlijk slapen in de gemoderniseerde kamer met een fris behangetje, mooie vloeren en gerestyled met nieuw beddengoed op de nieuwe boxspring bedden.

Wat vind je ervan?

P.s. vanaf januari 2020 kun je overnachten in de vakantieboerderij met de geheel gerenoveerde bovenverdieping. https://ervebroam.nl/reserveren

Deel dit bericht:

Verhalen om het kampvuur

Verhalen om het kampvuur

Met Jan Bornebroek

Boerenmagie' is volgens Jan Bornebroek nog overal zichtbaar! U ziet het terug in gevel -en stiepeltekens, stalramen en muurankers. Zelfs planten hadden een magische waarde. 'Het gaat over hoe onze voorouders omgingen met hun omgeving. En hoe ze zich wisten te weren tegen het grote onheil.' Jan Bornebroek is schrijver en historicus en kent ze allemaal, als 'boerenmagicus'.

Ook zin in een avondje rond een vuurtje met de mooiste verhalen? Laat je een avondje verleiden tot de meest bijzondere mythes, sagen en vertellingen over Agelo en omstreken.
https://ervebroam.nl/activiteiten/beleef-en-doe

Deel dit bericht:

Als de kinderen spelen zijn ze zoet!

Als de kinderen spelen zijn ze zoet!

Terwijl de kids over of door het konijnenhol klimmen, de trampoline onveilig maken of met de kabelbaan een ritje maken, kun jij heerlijk genieten onder de overkapping.

- Kopje koffie, krantje en zicht op de kinderen en het onwijs geweldige prachtige uitzicht.
- En van die 'hippe' stoeltjes zijn er ook mini-exemplaren voor de kinderen. Hoe leuk is dat?

Er zijn nog een aantal plekken vrij in januari, februari en maart 2020. Boek nu! https://ervebroam.nl/reserveren

#levenopeenboerderij #familie #overnachten #boerderij #weekend

Deel dit bericht:

'Met de koeien aan tafel…’

'Met de koeien aan tafel…’

Het moest een soort van ‘Walking Diner’ worden maar dan anders. Mooi om te testen op de enthousiaste damesgroep uit Albergen. Na eerst van het aardappelpreisoepje in het melkcafé te hebben genoten nam Boer Leo de groep oud-hofdames mee op een rondleiding door de koeienstal.
Daar konden de dames aanschuiven voor het hoofdgerecht. Kok en kookgek Anouk Van de Graaf van Chefs Tafel had haar uiterste best gedaan om de gasten te verrassen en natuurlijk was dit weer gelukt.
Het nagerecht werd in de ruimte boven de melkrobot genuttigd. Zo hadden de dames een prachtig uitzicht over de stal. Daarna werd er na geborreld in het melkcafé.
Meer weten? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht:

Zelf het 'boerenleven' ervaren?

Zelf het 'boerenleven' ervaren?

Dat kan!

Boer Leo vertelt graag over zijn passie en maakt iedereen enthousiast. Vol trots vertelt hij over het boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie zit.
De rondleiding gaat ook langs de melkrobots. Je kijkt je ogen uit! Onze melkrobots melken de koeien. De kalfjes knuffelen, de koeien aaien, en alles te weten komen over de boerderij?

https://ervebroam.nl/melkveebedrijf

Deel dit bericht:

Klassieke muziek op (buiten)locatie

Klassieke muziek op (buiten)locatie

Klassieke muziek op (buiten)locatie In de zomer van 2018 hadden we Daniel Rowland te gast. De gasten kwamen met een mooie fietstocht langs 3 bijzondere plekjes (o.a. Erve Broam) om te genieten van de musici tijdens het bijzondere Stift International Music Festival. Dankzij het mooie zomerweer speelden de musici op het boerenerf direct onder de eeuwenoude eikenbomen. De gasten genoten volop. Een unieke plek met een bijzondere klank ( de koeien loeiden soms vrolijk mee). Meer weten over onze diverse mogelijkheden? App of bel 06 - 3039 1343.

Deel dit bericht:

Kookworkshop bij Broam

Kookworkshop bij Broam

Eerst koken en daarna natuurlijk zelf alles 'opsmikkelen'. Dat wordt een beregezellige dag samen!


☆ Eerst met elkaar de voorbereidingen treffen voor een fantastische maaltijd

☆ Daarna iedereen complimenteren met het smaakvolle resultaat

☆ Leukere combi is er toch niet?


Ook zin om met collega's, familie of vrienden een kookworkshop te volgen? App of bel 06 - 3039 1343.

Deel dit bericht:

'Je bent nooit te oud om te leren'

'Je bent nooit te oud om te leren'

Eind 2018 heeft een grote groep melkveehouders een aantal maandagen zich laten bijspijkeren tijdens de miniMaster Melkveehouderij georganiseerd door Rabobank Twente Oost.

Een bult kennis en inspiratie rijker, vierden we samen met een groot aantal andere melkveehouders begin 2019 de certificaatuitreiking bij Erve Broam.

Ook op zoek naar een geschikte locatie voor een teambuildingsdag? App of bel 06 - 3039 1343.Deel dit bericht:

Twentse VOS in zomerse sferen

Twentse VOS in zomerse sferen

Vrouwelijke ondernemers die zich verenigd hebben in de ‘Twentse Vrouwelijke Ondernemers Sociëteit’ (VOS). De ‘Twentse VOS’ organiseert vier keer per jaar een bijeenkomst over een actueel ondernemersthema.
Vanzelfsprekend was het een grote uitdaging om een vrouwelijke ondernemerssociëteit zo te verrassen dat ze vol bewondering op de bijeenkomst konden terugblikken. En dat is gelukt. En hoe!
Dankzij het stralende weer, de tientallen lampionnen en in de schaduw van de eikenbomen hebben de dames genoten. Klik hier voor meer informatie over VOS.

Deel dit bericht:

Vergaderen aan tafel of tussen de koeien

Vergaderen aan tafel of tussen de koeien

Soms wil je wat anders dan een vergaderruimte met tafels en stoelen. Op Erve Broam kun je vergaderen tussen de koeien, op strobalen in de stal, op picknickkleden in het weiland of zelfs in het bos achter onze mooie boerderij. Voor elke groep gaan we op zoek naar een passende plek op ons bedrijf. Inspirerend, verfrissend, ruimtelijk, onze boerderij biedt vele mogelijkheden. En voor wie toch graag praktisch werkt in een omgeving met beamer, scherm, flip over en wifi, daarvoor hebben we een goed ingerichte vergaderruimte beschikbaar. Neem contact op met Kristel om de mogelijkheden te bespreken. 

Deel dit bericht:

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een WhatsApp bericht
naar Kristel Scholten Linde
Via: 06 30391343